Resepi dari chef Hanieliza.
Bahan A:-
- 24 keping biskut tiramisu
- 250 gm cream cheese
- 150 ml yogurt asli (plain yogurt)
- 1/2 cawan gula kastor
- 1/2 cawan air *
- 1 sk. nescafe * (dibancuh bersama)
- serbuk koko secukupnya (*akak guna Vouchelle)
Bahan B:-
- 150 ml air
- 1 sb. serbuk agar-agar
Cara-Cara:-
- Susunkan 12 keping biskut tiramisu dalam loyang yang sesuai.
- Basahkan biskkut tadi dengan air nescafe.
- Pukul keju dan gula hingga gebu.
- Masukkan yogurt dan pukul lagi hingga rata dan sebati.
- Masak bahan B hingga mendidih dan masukan dalam adunan, kacau rata.
- Sapukan sebahagian adunan keju ke atas biskut tadi.
- Ulang lagi dengan menyusun baki biskut di atas keju pula (*akak ayak serbuk koko dulu atas keju sebelum susun lagi biskut di atasnya)
- Lapiskan pula baki keju tadi di atas lapisan biskut yang akhir.
- Ayakkkan rata-rata serbuk koko atas permukaan atas keju.
- Sejukkan beberapa jam di dalam fridge sebelum dihidangkan.